kiertue,  Minusta,  Nita Lehto

KÄSSÄRIPARTYT- HYPPY TYHJYYTEEN

 

Nolla budjetti- sormet ristiin
ja mitkä Kässäripartyt?

Tää on taas niitä juttuja minkä kanssa tulee kolhuja, laitetaan sormet ristiin, silmät kiinni ja toivotaan mahdollisimman tasaista matkaa. Niitä juttuja missä ei oo mitään järkeä, eli ehdottomasti siis mun juttuja. Mitä tää tapahtuman suunnittelu on vaatinut? Lähinnä jäätävää optimismia, uskomatonta itseluottamusta ja tyhjään hyppäämistä toivoen mahdollisimman pehmeää laskua. Unettomia öitä, ja lattialta palasten keräilyä.
Taustoitan nopeasti, jos oot ekaa kertaa mun juttujen parissa. Kiersin ekana yrittäjävuonna (2018) päättäväisesti kaikki Suomen 107 kaupunkia käsilläseisontaworkshoppien kanssa. Päätin siis järjestää juhlat sen kunniaksi. Halusin koota kasaan kaikki workshopeissani olleet, mutta homma lähti taas odotetusti käsistä.

Kiertueen maaliviiva ylittyi kesäkuussa, ja juhlat oli tarkoitus järjestää heti kiertueen jälkeen. Olin melko väsynyt tuolloin, en ainakaan muista tuosta kuukaudesta paljoakaan, joten päätin vetää heinäkuun happea ja siirtää tapahtumaa.
Palasin elokuussa asian äärelle, ja aloin lyömään ajatuksiani paperille. Mitä haluaisin? Mikä olisi tarpeeksi? Onko näissä ylipäätään mitään järkeä, kun kiertue on ohi jo?


 

Workshopit olivat tosiaan ympäri Suomea, joten oli hankala keksiä miten saisin koottua porukan uudelleen kasaan. Miten saisin edes lähikaupungit hereille. Missä tää ylipäätään kannattaisi järjestää, ja mitä tämä tulisi vaatimaan? Meneekö yritykseni nurin, ennen kun oon päässyt kunnolla edes vauhtiin. Pilaanko kaiken liian kunnianhimoisella päälläni. Miksi aina pitää ajaa vastaantulevaa kaistaa?

Mietin mikä mahtaisi kiinnostaa ihmisiä sen verran, että jaksaisivat järjestää aikaa tapahtumalle. Ajattelin aluksi, että olisi siisti kippistellä vaan hyvällä porukalla ja heittää yläfemmat tutuille kasvoille. Siinä ei olisi mitään riskejäkään. Ei mitään jännittävääkään kyllä, mua tylsistytti pelkkä ajatuskin. Kyllä mun luovuus parempaankin pystyisi. Pallottelin ideoita pitkään lähipiirini kanssa, ja kauhukseni sain ehdotuksia kuntosalien, tai kaupungintalojen vuokraamisesta. Päätin jatkaa suunnittelua itsekseni, ei tässä järkeä kaivata, etenkään suunnitteluvaiheessa.

Halusin tarjota jotain niin siistiä, kun ikinä keksin. Lähinnä Hartwall Areena oli tarpeeksi siistiä, halusin vetää tän tosi överiksi. Mikä olisi sellainen tapahtuma johon itse lähtisin? Rahaa en tapahtumasta tarvitsisi, kunhan saisin ihmiset liikahtamaan ja tulemaan juhliini. Toki se olisi helpottanut tapahtuman järjestämisessä, ja apukädetkin olisi olleet ihan toivottuja. Joskus tämä luonteenpiirre heilauttaa kukkulalta vielä alas. Anyway, päädyin järjestämään tapahtumani Himoksella, tarkemmin Himos Areenalla. Se olisi keskellä Suomea, ja sinne olisi helppo tulla.

 

Mitä siellä sitten tapahtuisi, ja kuka olisi paras mahdollinen esiintyjä tänne? Halusin ehdottomasti itse juontaa tapahtuman ja esiintyä siellä, mutta jotain muutahan pitäisi myös olla. Päätin ottaa yhteyttä Johannes Hattuseen, jonka meiningistä tykkään kovasti. Sain buukattua hänet mukaan, ja päätin koota toiseksi tunniksi esiintymään kaikki kovimmat akrobaatit ympäriltäni. Halusin ehdottomasti myös tapahtumaan käsilläseisontaworkshopin, joka saatiinkin pitkän neuvottelun tuloksena järjestymään tapahtuma-aamulle.
Tapahtumaan on alle kuukausi aikaa, ja kauhuni alkaa muuttua innostukseksi.

Halusin tämän tempauksen kanssa kokeilla taas vähän rajojani, ja venyttää epämukavuusaluetta ja pelikenttääni. Kuinka isoa taakkaa jaksaisin kantaa?
Oon vienyt tapahtumaa eteenpäin itsekseni ekat kuukaudet, ja melkeinpä kokonaan omien duunieni päälle. Ideointiin yritin hakea tukea ympäröiviltäni ihmisiltä, mutta oon saanut lähinnä vaan selkään taputteluita ja mielenkiintoisia ilmeitä. Monet ovat nostaneet suorilta kädet pystyyn epätoivoisen ja innokkaan ilmeeni edessä. Enkä tietysti odotakaan heiltä muuta, en vaan tajunnut, että tää partypaketti olisi todella näin painava. Mihin voisin työntää tämän hetkeksi?

Tää tulee olemaan sellainen juttu, mistä oon nyt jo superinnoissaan ja virittelen sulkaa valmiiksi hattuuni tästä. Voin sanoa käsi sydämellä, että tää ei oo kaduttanut mua hetkeäkään, pelottanut kylläkin. Ihana päästä myös esiintymään isolle yleisölle, ja tanssimaan ehkä vähän pöydillekin. Ennen kaikkea kippistelemään partykansan kanssa, ja nauttimaan päivästä.
Partykansa on se, minkä takia seison tässä missä seison. Ilman kiertuetta tää homma ei olisi mennyt näin pitkälle enkä olisi tässä missä oon nyt. Kiitos siis kaikille matkassa mukana oleville!

Musta on mageeta testata missä rajat menee, ja painaa kaasua pohjaan molemmilla jaloilla. Tein muutama viikko sitten yllättävän muuvin, ja palkkasin assarin mukaan matkalleni. Se on osoittautunut nyt jo parhaaksi ideaksi hetkeen. En tajua miten oon ajatellut pyörittää edes tätä kaikkea itsekseni. Luonteelle, jonka on vaikea pyytää apua, tuo on ihan korvaamaton juttu. Nyt saadaan siis kolmaskin kaasupoljin pohjaan, ja jonkun käsi jarrulle tiukimpiin mutkiin. Mun kädet on huitoneet lähinnä taivasta kohti viimeisen vuoden ajan.


 

 

Mitä siellä sitten tapahtuu ja miten sinne pääsee mukaan?

Tapahtuma on kaikille avoin, aamun workshoppiin pääsee halukkaat mukaan (partylipun hinnalla). Partylipun voi ostaa ovelta, tai täältä.

Hinta on 24,90€

 

ESIINTYJÄT/ OHJELMA

Käsilläseisontaworkshop klo 11-12:30 Himos Areena

workshoppiin paikkoja rajoitetusti, ilmoitathan tulostasi info@nitsku.fi/ tämä kuuluu lipun hintaan 24,90€

Tapahtuma alkaa klo 19:00

Nitan alkusanat+ performanssi klo 19-19.15

Konsta Koivuranta+ Joonas Hirvonen+ Otto Vainio  akrobatiashow 19.15-19.20

Tea Savio pole dance 19.20-19.25

Yllätysnumero 19.25-19.50

Johannes Hattunen motivaatiopuhe/ breikkiesitys klo 20-20.45

Iltaa voi jäädä jatkamaan Himos Areenalle. Esiintyjä paljastuu täällä.

 

JOHANNES HATTUNEN

motivaatipuhe/ breikkiesitys

lisätietoja

NITA LEHTO

handstand/ contortion/ pole dance performance

lisätietoja

KONSTA KOIVURANTA + JOONAS HIRVONEN+ OTTO VAINIO

akrobatiashow

Konsta

Joonas

Otto

TEA SAVIO

pole dance performance

 

 

Liput tapahtumaan löytyy täältä ja majoituskseen jeesiä voi kysyä suoraa multa! Joitain paikkoja on meinaan vapaana meikän mökissäkin 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *