Blogi,  Inspiraatio,  kiertue,  Minusta,  Nita Lehto,  Rohkeus,  Unelmat,  valmennus,  verkkovalmennus

SELKÄ SEINÄÄ VASTEN- KIITOS

Liikevaihto on kolminkertaistunut viimeisimpinä kuukausina, ja yhtäkkiä kassavirta loppuu kuin seinään. Se miksen ole päivittänyt korona-asiasta mitään, ei johdu välinpitämättömyydestä, tai siitä etten ymmärtäisi tilanteen vakavuutta, tai haluaisin ummistaa silmäni tältä.  Jokaisen toiminta vaikuttaa kuitenkin kaikkiin muihin, ja oon halunnut olla ottamatta kantaa asiaan, koska jokaisella on varmasti huoli riskiryhmään kuuluvasta lähimmäisestä, omasta tai kaverin toimeentulosta. Tämä vaikuttaa ihan takuulla jollain tavalla jokaiseen.  Meillä oli melkoinen paniikki päällä jo perjantaina, joten mun mielestä oli vähän vastuutonta, tai ainakin ajattelematonta lietsoa lisää pelkoa ja ahdistusta somessa. Mikäli jokainen ilmaisee huolensa julkisesti, on paniikki valmis. Toki ymmärrän yrittäjien huolen, ja onpahan aihetta postata vaikkei olisi yrittäjä. Toki tuossa tilanteessa haettiin vertaistukea somessa, joka oli varmasti osa syy ihmisten toimintaan. Olisin itse voinut kääntää asiasta jokun hyvän puolen esiin,  ja yrittää tasoittaa peliä positiivisella postauksella, mutta ei ihan lähtenyt. En halua myöskään ottaa kantaa asioihin, joista en ole varma mitä mieltä olen. Sellaiseen asiaan josta kukaan ei tiedä todellisuudessa mitään,  josta kaikilla on saman verran faktaa luettavissa.

 

Oon kääntänyt päässäni tätä monella eri tavalla, ja yrittänyt löytää tästä mahdollisuuden vallitsevan kaaoken keskellä (etenkin liikuna-alan ihmiset on kuuleman mukaan tulisilla hiilillä). Uskon sen löytyneenkin, ja onnistuessaan tämä tulee olemaan iso juttu mun yrityksen kannalta. Toiminta saattaa nousta entisestään hyvinkin lyhyessä ajassa, jos onnistun tulevissa visioissa. Tämä aikaistaa monia juttuja, joita oon halunnut tulevaisuudessa rakentaa.  Ensinäkin nyt saan pitää loman, ja onhan tämä ainutlaatuinen hetki luoda jotain uutta kun kaikki on seis, ja puhaltaa yhteen hiileen hyvien tyyppien kanssa. Mulla on siis ihan hyvä meininki tilanteen suhteen tällä hetkellä, toivottavasti ymmärrätte miten tämän tarkoitan. Parhaat ideat taitaakin syntyä kun litistetään oikein kovaa selkä seinää vasten, silleen että ei ole muuta reittiä pois kun läsähtäminen lattiaan.

Onneksi tätä varten on tehty strategioita.  Onneksi ne on tehty silloin, kun kaikki on ollut hyvin/ tasaisemmin. Kaikki on hyvin edelleen, mutta onhan tilanne hurja ja hieman painostava. Etenkin kun uutisia ja uusia päätöksiä pitää seurata hyvinkin aktiiviesti, jotka ovat todella ahdistavia oman yrityksen kannalta. Hurjinta on, kun valta on tavallaan muiden käsissä. Hankala keskittyä siihen mitä tässä tilanteessa pitäisi tehdä, kun selkeää päätöstä vaikkapa salin sulkemisesta ei ole tullut.  Selkeää on ollut isojen ryhmien kanssa, mutta pienet ryhmäkoot ja henkilökohtaiset valmennukset ovat olleen tulkittavissa monella tapaa. Mulla on ollut isoimpana tulonlähteenä workshopit, joita en luonnollisesti pysty pitämään, salien ollessa kiinni.  Avasin tanssisalin viikko sitten, jonka toimintaa joudun muuttamaan rajusti heti tokalla viikolla.

Mitäs nyt sitten? Ei oo workshoppeja eikä tanssisalia?

Toivon, että moni yritys ei kaadu tämän paineen alla, ja omalla toiminnallaan jokainen jeesaisi pienyrittäjiä, etenkin sellaisia joiden toiminnan haluaa jatkuvan. Tää on myös se hetki, joka jakaa jälleen ihmisiä ja yrittäjiä, kenellä on resursseja ja jaksamista nousta tilanteen yläpuolelle, ja kuka lyyhistyy. Elämässä on aika vähän paikkoja, jossa joutuu laittamaan itseään likoon ja menemään epämukavuusaluelle. Lukuun ottamatta niitä tyyppejä, ketkä tekevät sitä kasvattavassa mielessä tarkoituksella 😛 Tavallaan jollain oudolla tavalla nautin tilanteen tuomasta haastavuudesta, ja siitä että on pakko nostaa tasoa ja luoda uutta.

On mielenkiintoista huomata miten itse ajattelee muiden yrittäjien pärjäävän tässä tilanteessa, miten ”helppo” on nostaa kädet pystyyn hiipuvan yrityksen kanssa. Miten sitä lähes ajattelematta jakaa persoonia/ yrittäjiä kahteen.  Niihin ketkä pärjäävät varmasti, ja keksivät aina ratkaisun, sekä niihin, kenen uskoo nostavan kädet pystyyn, ja menettävänsä yöunensa tämän paineen keskellä. Kummassakaan ei ole mitään väärää, mutta toki toivon että jokaisella olisi joku jeesaamassa, jos on hukkumassa huoleen. Eikä sillä, ettei itsellä olisi ollut viimeisimpinä aamuina ensimmäisenä painostava tunne tilanteen keskellä, ellei erityisesti siihen kiinnitä huomiota. Täytyy kuitenkin sanoa, ettei tämä ihan ensimmäinen painostava tilanne yritystoimintani aikana ole.  Mikäli haluaa kasvaa vauhdilla, kyllä se tuntuu. Näitä tulee, ja näitä menee. Välillä tanssitaan pilvissä, ja välillä litistetään seinään. Tällainen isompi kriisi maailmalla ja meillä oli vain ajan kysymys.

Oon toistanut itseäni monesti, että mikä vaan on mahdollista, ja tässä tilanteessa se korostuu.

En halua vähätellä tilannetta yhtään, ja ymmärrän sen painostavuuden todella hyvin, etenkin yrittäjien kannalta. Toivon, että monet ovat osanneet varautua tähän jotenkin, tehden erilaisia suunnitelmia ja strategioita. Kuntosalit ovat myös kovilla tähän aikaan, etenkin jos yrittäjät ovat ”kasvottomia”. On helppo pyytää kurssimaksua takaisin, ja pysäyttää kuukausimaksut jos ei tiedä kenelle rahat menevät. Minun asiakkaista 90% ovat ottaneet tilanteen hyvin, ja todella mitätön osa on pyytänyt rahoja takaisin, tai halunnut peruuttaa kurssinsa tanssikoululla. Siitä haluan kiittää isosti, ja oon siitä teille tosi kiitollinen! Mulla on muutamia satoja asiakkaita, jotka voisivat sen tällä hetkellä tehdä, ja jos näin olisi, niin olisin todella isojen luovien ratkaisujen äärellä. ISO KIITOS siis kaikki ketkä kuuluvat jollain tavalla kässärithaltuun yritykseeni, tai ovat uusia tanssikoulun jäseniä. Muistakaa, että ilman teitä tämä homma ei pyörisi! Toki workshopit toteutuu, kun salit aukeavat ja tanssikoulu jatkaa kauttaan pidemmälle kesään.  Siltikin paljon on luettavissa, että liikunta-alan yritykset ovat tämän asian suhteen pulassa.

 

Pidetään sydän lämpimänä, ja muistetaan myös asettua välillä kanssaeläjien saappaisiin<3

LOVE YOU GUYS!!!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *