käsilläseisonta,  kässärithaltuun,  Nita Lehto,  Uncategorized,  valmennus,  verkkovalmennus

Käsilläseisonnan tekniikasta!

Kohti puhtaampaa käsilläseisontaa! 

Ensiksi, lataa TÄSTÄ itsellesi maksuttomat käsilläseisontatreenit testiin.

 

Kauanko käsilläseisonnan oppimiseen menee? 

Taustasta riippuen taito on opittavissa hyvinkin nopeasti, riippuen yksilön ominaisuuksista. Käsilläseisontaa opetellessa taidon oppiminen tapahtuu puolen ja kahden vuoden välillä. On mahdoton sanoa yhteistä aikaa, koska taidon oppimiseen vaikuttavat lukuisat eri tekijät. Käsilläseisonnan taito on kuitenkin kaikkien opittavissa, mikäli ei ole perussairauksia tai muita rajoitteita esim. ranteissa tai hartioissa. Uuden taidon oppiminen vaatii paljon aikaa käsien päällä, ja tietoa siitä mitä tekee. Taitoa on mahdollista saadaan isoja harppauksia eteenpäin workshopeissa ja tekniikkatunneilla, mutta se vaatii sen lisäksi  pitkäjänteistä, kunnianhimoista ja säännöllistä harjoittelua. Taidon oppimiseen kannattaa asettaa konkreettisia tavoitteita ja tehdä tarkka suunnitelma, jonka mukaan edetä. Asentoa kannattaa myös kuvata monesta eri suunnasta ja näyttää ammattilaiselle. Eteenpäin pääsy vaatii apua ja asentoa kannattaa käydä tarkistuttamassa ammattilaisella tasaisin väliajoin. Omalle käsilläseisonta-asennolle tulee helposti sokeaksi, vaikka tietäisi miten käsien päällä kuuluisi “oppikirjan” mukaan olla. 

Haasteet: 

Kova halu oppia taito ilman tukea, vaikka se ei suju vielä seinää vasten. Hosuminen, ja treenaaminen liian kovaa alkuun. Tämä saattaa johtaa ranteiden kipeytymiseen, ja motivaation laskemiseen. Maltti on valttia myös taidon oppimisessa, ja ranteet kiittävät myöhemmin. Ihmisten tulee oltua arjessa suhteellisen vähän väärinpäin, ja käsien päällä oleminen tuntuu usealle luonnottomalta. Iso asia olisi tehdä mitä vain käsien päällä muutaman kerran viikossa, jotta siitä tulisi luontevaa, joka on yksi vaihe matkalla käsilläseisonnan oppimista. Liikkuvuuden lisääminen on myös tärkeässä osassa taidon oppimista, ja vaatii aluksi aikaa monen aikuisharrastajan kohdalla. Taito vaatii tietyn liikkuvuuden olkapäistä ja ranteista.

Yksi suurimmista haasteista käsilläseisonnan oppimiseen on aika, ja se, ettei käsien päällä tule vietettyä tarpeeksi aikaa pitkällä tähtäimellä. On myös haastavaa, jos ei tiedetä tarkalleen miten kannattaa harjoitella, eikä asentoa pääse ikinä näyttämään käsilläseisontaa pidempään tehneelle ammattilaiselle. On erittäin suositeltavaa käydä erilaisten ihmisten opeissa jo käsilläseisonnan alkuvaiheessa.

Oppitunneilla ja workshopeissa taito menee isoja harppauksia eteenpäin, ja niistä saa avaimet käteen. Ammattilainen osaa korjata asentoasi, ja kertoa mitä kannattaa tehdä toisin, tai mihin kiinnittää huomiota. Workshopit mahdollistavat ahaa-elämyksiä ja korvaamattomia henkilökohtaisia neuvoja, jotka ovat tärkeitä matkalla kohti käsilläseisontaa.  Yksi hyvä ratkaisu haasteisiin on ulkopuolinen valmentaja, verkkovalmennukset ja harjoitusohjelmat, jossa ammattilainen on suunnitellut treenit sinun puolestasi. 

Koulukuntaerot: 

Käsilläseisonta on pohjimmiltaan peräisin sirkuksesta, mutta nykyään sitä tehdään myös crossfitissä ja se on monen kehonpainoharjoittelijan tavoite. Käsilläseisontaa voi tehdä monella tapaa koulukunnasta riippuen. Joillekin lajeille on ominaista, että kädet on leveämmällä ja toisille kapeammalla. Mikäli tavoitteena on vaikkapa punnertaa käsien päällä aikaa vastaan mahdollisimman monta kertaa, se on luonnollisesti taloudellisempaa tehdä leveällä asennolla. Käsilläseisontatekniikassa on nähtävillä eroja myös maiden välillä. Kannattaakin kuulla ja opiskella taitoa mahdollisimman monenlaisista taustoista tulevien ihmisten johdolla. 

Ominaisuudet: 

Käsilläseisonta vaatii tiettyä voimatasoa, liikkuvuutta ja tekniikkaa.  Ominaisuuksista on hyvä tunnistaa omat vahvuudet ja heikkoudet, joita kannattaa kehittää suunnitelmallisesti. Haasteena saattaa olla aluksi käsien tuominen hartialinjaan, joka voi kertoa esim. vajaasta hartiakulmasta. Vastaavasti haaste voi olla se, että intoa on enemmän kun teknistä osaamista tai käsien päällä oleminen on vielä kovin luonnotonta.

Tasapainotus: 

Asentoa voi aluksi lähteä tasapainottamaan sormilla. Kokeile nousta tiukasti asentoon, jännittää jalat, pakarat keskivartalo, ja työnnä hartiat korviin. Tarkkaile ettei hartiasi pumppaa, tai kyynärpäät koukistu yrittäessäsi korjata asentoa. 


 

Suomen ensimmäisen taidollisen haastevalmennuksen startti on 15.1.2024!!

Kässärit Haltuun haasteen treenit kehittävät käsilläseisontaasi nousujohteisesti kohti tukevampaa käsilläseisontaa!

Kässärit Haltuun haasteen monipuoliset ja innostavat treenit opettavat sinulle miten käsilläseisontaa kannattaa harjoitella! 

Treenit voit tehdä kotona, salilla tai muiden treenien lomassa. Tarvitsen vain tilaa seinältä ja vastuskuminauhan. 

Lue lisää valmennuksesta tästä. 

Lataa maksuton käsilläseisontatreeni itsellesi ja liity Nitskun uutiskirjelistalle tästä. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *