Uncategorized

MIKSI TANKOTANSSI?

Minulla on yli kymmenen vuoden lajihistoria taitoluistelusta. Nykyään kilpailen tankotanssissa SM-tasolla. Mutta miksi juuri tankotanssi?Salaisena haaveena minulla on aina ollut elättää itseni urheilulla, ja tulla siinä niin hyväksi kuin mahdollista. Uskon että huippuni on vielä saavuttamatta ja pystyn tekemään ja saavuttamaan enemmän.

Muistan nähneeni Henriikka Roon Talent- esiintymisen, joka teki hirmuisen vaikutuksen minuun. Halusin ehdottomasti tankotanssijaksi. En vain harrastajaksi, vaan yhtä hyväksi…

Kesällä 2012 asuin Jämsässä, ja sinne tulikin hyvin pian tästä mahdollisuus harrastaa pienimuotoisesti tankotanssia. Lähdin tietysti innoissani mukaan,  lajitaustani ansioista lajiin oli helppo päästä mukaan, ja huomasin kehittyväni siinä tosi nopeasti. Aloin puolen vuoden kuluttua ohjaamaan alkeisryhmiä, ja treenaamaan vähän kovemmin. Tällöin haaveena oli kilpailuihin lähteminen, en uskonut kuitenkaan olevani vielä pitkiin aikoihin valmis siihen.

Perustimme oman tankotanssisalin 2015, se oli valtava juttu silloin. Tässähän se oli, unelmieni täyttymys!

 

Jämsään oli tulossa aloittelijoiden kisat kesällä 2016, voi että olin innoissani. Tottakai halusin osallistua, koska pääsin takaisin oikeasti kisaamaan ja treenaamaan kovaa. Kisat itsessään menivät siihen taitotasoon nähden hyvin, mutta melkoista räpiköintiähän se oli, pidot loppuivat kesken ja puku hajosi, mutta voi että mä olin ylpeä itsestäni. Tiesin, että seuraavan kerran tuun takas paljon parempana, ja aloinkin treenaamaan syksyn 2016 SM-karsintoihin. Vähän hullua sekin taisi olla, koska tässäkään kohtaa en montaa vuotta ollut treenannut lajia tosissaan, enkä tiennyt kisaamisesta mitään. Meillä ei ollut omalla salillamme muita valmentajia, ja opit tulivat oikeastaan YouTuben kautta. Noh, SM-karsinnat lähestyivät, ja mä olin niin onnellinen ja fiiliksissä vaikka tiesinkin, että taso ei ehkä ole riittävä. Mutta eipä se haitannut, into oli niin kova että mentävä oli sijoituksesta huolimatta, mähän olin kuitenkin taas kilpaurheilija, vaikken uskonut niin enää käyvät luistelun jälkeen.

 

 

Karsinnat olivat hirmuisen jännittävät, ja pääsin kuin pääsinkin jatkoon. Ei hitsi, nyt oli siis mentävä SM-kisoihin. Ei siinä auttanut kun alkaa treenaamaan kahta kauheemmin. Mutta siitähän mä nautin eniten, joten siinä ne kuukaudet menivät tanssisalilla yötä päivää. Tiesin ettei taso ole vieläkään riittävä, mutta ei se mua haitannut, tein niin paljon töitä kun  oli mahdollista. Kilpailusuoritus täälläkin kertaa oli näin jälkeenpäin katsottuna tosi haparoiva ja liikkeet menivät vääriin suuntiin, mutta ylpeänä mä sitä suoritusta edelleen katson. Sijoituin kuudenneksi, ja mielestäni se oli oikein hyvä ja riittävä sijoitus ensimmäisiksi kisoiksi. Kovasta treenaamisesta ja liian vähäisestä palautumisesta johtuen olin noitten isojen jälkeen ihan loppu, fyysisesti ja henkisesti. En saanut itseäni treenaamaan varmaan kuukauteen. Tästä lähdinkin reppureissulle koko kesäksi, joten Suomeen palattuani syksyllä 2017 en siis ollut treenannut kolmeen kuukauteen juurikaan yhtään. Myin heti palattuani osuuteni tanssisalista, ja olin täysin vailla suunnitelmia. En myynyt osuuttani siksi, etten halunnut enää tanssia, vaan se ei enää tuntunut riittävältä. Halusin laittaa kaiken energiani treenaamiseen ja alkaa käymään ohjatuilla tunneilla.  Suomeen palattuani aloin treenaamaan kovaa, kaikkea muuta paitsi tankotanssia. Halusin sitä niin paljon, mutta en kuitenkaan on ollut varma mitä teen sen kanssa, olin ihan hakoteillä.

Jos halusin palata, halusin tulla paremmaksi kuin uskallan ikinä kuvitellakaan. Jos palaisin, se olisi tehtävä isosti.

Puolen vuoden pohdinnan jälkeen hyppäsin mukaan RSP:lle,  nyt on motivaatio kovempi kuin koskaan. Oon niin fiiliksissä tästä, ja valmiina tekemään ihan järkyttävästi töitä, että savutan mun unelmat.

Nyt siis täysiä unelmia kohti, eikös vaan 🙂

 

 

 

 

 

Seuraa myös:

Facebook

Instagram

 YouTube

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *