Uncategorized

MIELIPITEITÄ TANKOTANSSISTA KILPAURHEILULAJINA

Luulen että tämä on vähän sellainen laji joka jakaa melkoisesti mielipiteitä. Itsellänikin on ollut erilaisia mielipiteitä tästä, ei tarvitse mennä kovinkaan montaa vuotta taaksepäin. Mieleen tuli vain hämyiset yökerhot, ja tanssi jota ei pysty silmiä peittämättä katsomaan. Onneksi tämä laji on noussut kuitenkin isosti pinnalle urheilulajina, ja vanha ajattelutapa alkaa väistymään.

 

Ehkäpä jonain päivänä tämä nähdään vielä olympialajina, odotan innolla! Ymmärrän täysin, jos jotain hämmentää edelleen laji, itselläkin täyttyy välillä somekanavat liian paljaista pakaroista ja liikkeistä joita en olisi halunnut nähdä. Siinä se juttu onkin, ne ovat mielestäni kaksi ihan eri asiaa. Osa haluaa tanssia pikkupöksyissä ja korkeissa koroissa, ja osa taas treenata urheilumielessä, jotkut jopa molempia.   Molemmissa nyt vaan sattuu olemaan elementtinä tuo tanko. Enkä uskalla sanoa, ettei korkokengissä voi treenata kovaa ja tosissaan, mutta onhan se nyt vähintäänkin erilaista kuin tekeminen maailman huipulla. No, onneksi meillä suomessa on suurimmaksi osaksi erilainen käsitys lajista, ehkäpä maailmanmestarin ansioista. Itselläni on kuitenkin vaikeuksia ymmärtää lajin toinen puoli edelleen, vaikka olen niin läheisesti lajissa mukana.

 

Mielestäni lajissa on hienointa ja oudointa se, että sitä pystyy harrastamaan vaikkei olisi vankkaa urheiluhistoriaa, eikä iälläkään ole niin väliä. Voit tulla jopa tosi hyväksi, kunhan teet kovasti töitä sen eteen.  Toki kehitys, ja oppimisnopeus on eriluokkaa lähtökohdista riippuen. Kuitenkin laji vaatii melkoista sinnikkyyttä ja puhtaasti voimaa. Mutta vitsit se on hieno laji, ihan ykkösjuttuja mielestäni on itsensä toteuttaminen koreografioita tehdessä. Tässä lajissa pystyy tuomaan esille akrobaattisuutta, voimaa, tanssillisuutta ja tehdä siitä niin eleganttia kuin haluat.

Vaikka lajia pystyy harrastamaan ilman urheilutaustaa, siinä pystyy myös erottumaan ja tekemään sitä omannäköistä.  Minulle tankotanssi on tuonut elämään yhdenlaisen tarkoituksen, ja sen ympärille olenkin huomaamatta rakentanut suurimmat unelmani. Sen avulla olen saanut fysiikkani kovemmaksi ja monipuolisemmaksi kuin koskaan, ja sen ansioista voin toteuttaa unelmiani sirkuskouluun liittyen. Toivottavasti! Ainakin se on enemmän mahdollista, kuin koskaan!

 

Sen oman jutun löytäminen on niin siistiä, ja toivon että sullakin on joku niin siisti juttu mistä oot niin fiiliksissä kuin mä oon tästä.  Suosittelen siis ehdottomasti kokeilemaan lajia, jos vähänkään kiinnostelee, alkeistunteja on jo lähes jokaisessa kaupungissa! Ja jos haluat vetää ne pikkuruiset pöksyt ja korkokengät jalkaan niin anna mennä, kunhan teet sitä mistä saat voimaa ja oot onnellinen

 

 

 

PS. Näillä  kuvissa näkyvillä upeilla naisilla on Jämsässä ihana tankotanssisali Studio Flow, suosittelen! He ovat olleet elämässäni suuressa ja merkittävässä osassa, ja  heidän ansioistaan olen löytänyt tankotanssin. Olen molemmille älyttömän kiitollinen kaikista<3

 

 

 

Seuraa myös:

Facebook

Instagram

 YouTube

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *