Inspiraatio,  kesä,  Minusta,  Rohkeus,  Unelmat,  valmennus

MITÄ ON OLLA YRITTÄJÄ?

entä miten elättää itsensä urheilijana?

No kumpaankaan en tiedä vastausta, mutta kerron omia ajatuksia mitä tulee yrittäjyyteen ja urheilijan elämään.

 

Yrittäjänä oon ollut kolme kertaa, ensimmäisestä kerrasta taitaa olla kuusi vuotta. Ajatus yrittäjyyteen lähti unelmasta elättää itseni urheilijana. Suurena esikuvana tuohon aikaan oli Fitfarmin Jutta.  Päätin lähteä talsimaan Gustavbergin jäljissä, ja toteuttaa unelmani liikunta-alan yrittäjänä.  No ei se ihan niin helposti käynytkään.

Olit kevät 2012, kun päätin ensimmäistä kertaa ruveta tekemään personal trainerin hommia yrittäjänä. Mulla oli taustalla oma kilpaura, ja Trainer 4 You:n PT koulutus. Olinhan mä valmentanut taitoluistelijoita myös, mutten tehnyt yksilöohjauksia tuntiakaan. Päätin kuitenkin tiukasti toteuttaa unelmaani, ja perustin toiminimen. Liimasin mun autoon mainostarrat, kävelin ovelta ovelle mainosten kanssa, ja puhkuin inspiraatioita. Olin varma, että tää on se mun juttu!  Ensimmäisen ALV lapun tullessa hämmennyin todella, ja lopetin homman. Päätin, että tämä saa olla viimeinen kerta näitä hommia, yrittäjyys on ihan syvältä.

 

Muutama vuosi tuosta eteenpäin, uhmasin kuitenkin päätöstäni, ja lähdin mukaan tanssisaliyrittäjäksi. Perustimme tanssisali Studio Flow:n kolmen ystäväni kanssa. Tällöin mielestäni yrittäjyys oli siisteintä ikinä, sai tehdä mitä halusi, ja milloin halusi.

Olin vapaa, ja unelmani oli toteutettu. Bisneskin pyöri paremmin kuin olisin ikinä uskonut.

Olin siis 24- ja Jämsässä oli unelmieni työ. Mitä. No kyllähän mä muutakin halusin elämältäni, kuin olla jumissa pikkuruisessa kaupungissa yritykseni takia. Vaikka se kuinka rakas olikin. Tein ison päätöksen syksyllä 2017, ja päätin hypätä tyhjyyteen, ja katsoa mihin se kantaa. Vitsit että pelotti, mutta samalla olin ihan sairaan ylpeä itsestäni. En jäänyt jumiin, vaan elin rohkeasti!

Minulle jäi fiilis, että yrittäminen saattaakin olla mun juttu. Yksin siihen en kuitenkaan enää halunnut lähteä.

Mulla meni syksy 2017 melkoisessa myllerryksessä henkisesti. En tiennyt yhtään mitä halusin tehdä, valmensin taitoluistelijoita ja urheilin, siinä se. Halusin jotain, mutten tiennyt mitä. Odotin jotain suurta valaistusta, niin oli ennenkin käynyt isojen päätösten jälkeen. Mutta missä se oli?  Haluin töitä lisää, muttei mikään kelvannut. Hain personal trainerin töitä, ja olisinkin saanut sellaisen, mutta viime hetkellä peräännyin. Mieleeni on jäänyt ”hell yeah” periaate, ja tämä sai minut perääntymään kerta toisensa jälkeen.

Tammikuussa löysin ilmoituksen Fitverstaan auki olevasta työpaikasta, ja mahdollisuudesta hakea franchising yrittäjän paikkaa. Tutustuin yritykseen, ja tästä mulle tuli ”hell yeah” olo!! Aloitin pitkän hakuprosessin, laitoin kaiken peliin, ja niinhän siinä kävi, että paikka aukeni!

Ensimmäinen kuukausi Fitverstaan pt: nä on ollut huikea!! Homma on lähtenyt tosi isosti liikkeelle, ja oon varma, että mun kutsumus on löytynyt. Parasta tässä mun mielestä on vapaus. Saan toteuttaa työtä haluamallani tavalla, ja vapaasti. Saan olla niin luova kuin haluan, ja kohdata valmennettavat ilman tiukkaa ulkopuolelta tulevaa aikataulua.  Lisäksi minulla on Fitverstaan tuki, joka on ihan korvaamaton. Siitä voisin kirjoittaa oman postauksen:D

Oon aina ollut sitä mieltä, ettei töille saisi omistaa liikaa aikaa, eikä varsinkaan elää työ kaiken edellä.

Mitä jos on unelmatyössään, eikä työ tunnu työltä?

Mitä jos tää onkin siisteintä ikinä, enkä malta nukkua, kun toteutan mun visioita?

Voisin vaan hehkuttaa tästä taukoamatta!

Mulla oli suunnitelmana vuodenvaihteessa lähteä rakentamaan henkilöbrändiä, ja toivoa parasta. Niinhän kaikki muutkin urheilijat olivat tehneet. Tää työ on mulle kun lottovoitto, voin suunnitella workshoppeja, valmennuskursseja, auttaa ja tavata ihmisiä, opiskella, mitä tahansa! ja jos mulle sattuu tulemaan inspiraatio tai visio keskellä yötä, ei muutakun toteuttamaan sitä! Samalla saan urheilla ihan niin paljon kuin haluan, ja toteuttaa luovaa puoltani hyvin inspiroivien ihmisten ympäröivänä<3

Ehkä ei pitäisi olla aina niin vahvasti jotain mieltä, joutuu niin monesti syömään sanansa…

 

 

Rakkautta kaikille, unelmoikaa isosti ja eläkää rohkeasti!

 

 Pusspuss

 

 

Seuraa myös:

Facebook

Instagram

 YouTube

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *