Blogi,  kiertue,  Nita Lehto,  Rohkeus,  Uncategorized,  vanlife,  vänwalle

Kässärit Haltuun Workshopit- tuhansia ihmisiä ja satoja kaupunkeja

 

Ensimmäisenä yrittäjävuonna kiersin kaikki Suomen 107 kaupunkia, en malttanut lopettaa ja halusin kiertää 200, sitten 300 kaupunkia läpi workshoppien kanssa. Onhan tällä tähdätty muuhunkin kun uusin satasiin. 

Mistä kaikki on lähtenyt ja missä nyt mennään? 

VÄnWalle Keskikaistalla Podcast-jaksossa kerron tarinaa workshoppien takaa, tuntuu kuin olisin kertonut siitä blogissakin vasta äskettäin. Selasin postauksiani taaksepäin, eikä se ihan niin tainnut olla. Aihe tuli ajankohtaiseksi kertoessani podcastiin tarinaa kiertueen takaa, ja tehdessäni päätöksiä yrityksen seuraaville vuosille. Olen ollut kiertueella viimeiset kolme vuotta intensiivisesti ja vähemmän intensiivisesti. Nyt on kuitenkin sellainen tilanne, että workshoppeja on pidetty lähemmäs 400.  Workshoppien perimmäinen tavoite on täytetty parikin vuotta sitten, ja olisi aika ottaa kiinni seuraavasta mahdollisuudesta ja kirkkaimmasta tavoitteesta yrityksen perustamisessa.  

Workshopit ovat lähteneet kokopäiväisen yrittäjämatkani alkutaipaleelta Jyväskylästä 2018, kun jotain piti vaan keksiä. Hyppäsin kokopäiväiseksi yrittäjäksi liikunta-alalle, toiveissa valmennustyöt ja seikkailut. Halusin tavallisten valmennustöiden ohella kokeilla täysin kokeilumielessä käsilläseisonnan opettamista. Osasin tuolloin vain perusteet käsilläseisonnasta, mutta olin sitäkin enemmän innoissaan aiheesta, niin tyypillistä minua.  Myönnän, olisin voinut vähän kerryttää vähän enemmän osaamista ennen ensimmäisiä workshoppeja, mutta hyvin se meni niinkin. Ensimmäinen workshop oli melkoinen yllätys, porukkaa oli paljon enemmän kuin osasin kuvitella ja workshop oli nopeasti loppuunmyyty. Olin tosi innoissaan, eihän mulla ollut vielä Jyväskylässä oikeastaan minkäänlaista näkyvyyttä ja tapahtumassa ei ollut yhteistyökumppania, mehän oltiin uimarannalla kesäisenä päivänä. 

Päätin että haluan kiertueelle. En miettinyt sitä sen enempää ja julistin, että haluan kiertää koko Suomen näiden kanssa, ihan jokaisen 107 kaupunkia, mielellään mahdollisimman nopeasti. Sitä muistelee kauhulla ja kaiholla aikaa jolloin oli valmis tekemään mitä vaan ja kuinka paljon vaan, isoimpana tavoitteena tehdä jotain siistiä ja erikoista. Halusin tavata tosi paljon ihmisiä, nähdä koko Suomen ja aloittaa seikkailun. 

Aloitin matkani varmoista paikoista, joissa uskoin olevan porukkaa. Sellaisista jossa olin asunut, tai tehnyt töitä aiemmin. Porukkaa olikin, ja aloin lisäämään matkalleni yhteistyökumppaneita jonka tiloissa workshopit oli mahdollista pitää. Ensimmäinen osuus kiertueesta meni vaivatta ja olin tosi innoissaan. Kiertueella oloon mahtui kuitenkin paljon yllätyksiä ja haasteita, etenkin kun mukana oli koira ja ilmat alkoivat kylmetä. Isoimmat haasteet liittyivät kiertueen intensiteettiin ja pieniin paikkoihin, joissa ei välttämättä ollut mahdollisuutta yhteistyökumppaneille. Myöhemmin multa kysyttiin jonkin verran, että kiersinkö oikeasti kaikki pienetkin paikat, tietysti kiersin. Eihän siinä mitään järkeä ollut, koska mukana saattoi olla vaan pari tyyppiä. Halusin kuitenkin, että voin sanoa kiertäneeni kaikki paikat, ja mielestäni oli arvokasta tavata nämä parikin odottavaa ihmistä. 

Kiertue tuli kuin tulikin maaliin reilussa puolessa vuodessa. Ensimmäinen vuoteni yrittäjänä oli hyvin intensiivinen ja Suomen kattava, mikä tarkoittaa myös paljon ihmisiä ja yhteistyökumppaneita. Vaikka kiertue ei ollut taloudellisesti fiksuin päätös, väitän että siinä piili kuitenkin pieni nerokkuus (mielestäni voin sanoa omasta toiminnastani näin..). Minulla oli töitä seuraavalle vuodelle niin paljon kun jaksoin tehdä, sekä laaja asiakaskunta ympäri Suomen. En osannut oikein muutakaan, joten lähdin pienen tauon jälkeen seuraavalle kiertueelle. Lisäksi ihmiset toivoivat näitä lisää, ja minusta liikkeessä olo oli tosi siistiä.  Laskin kiertueelle täysin uuden budjetin ja tavoitteet.  Päätin mennä toivotuimpiin paikkoihin uudestaan, halusin saada 200 workshoppia täyteen. Sen sainkin. 

Vuonna 2021 minulla on takanani kolme yrittäjävuotta, Tanssikoulu Tuusulassa, ja melkein 400 workshoppia takana. Kässärit Haltuun brändillä on myös oma “kässäribussi” VänWalle,  kaksi omaa konkreettista tuotetta ja verkkovalmennuksia.  Lisäksi olen päässyt tutustumaan tuhansiin ihmisiin ja tiedän missä on kaikki Suomen bensikset. En siis kirjoittaisi ensimmäisiä yrittäjävuosiani uudestaan, matkalta on tarttunut valtavasti hyviä tarinoita ja kohtaamisia. 

Lokakuussa 2021 on vielä kiertue käynnissä, aikataulu workshoppeihin alla. Edellinen workshop oli sunnuntaina Porissa (joka myytiin loppuun kolmesti), ja seurava Espoossa tulevana lauantaina.

Ja muuten, on näiden workshoppien aikana tullut itsellekin hieman lisää sekunteja ja minuutteja käsien päällä 😉 

Nähdään kiertueella!!

 

Kiertueaikataulu 2021 tässä. 

VänWalle Keskikaistalla Podcastiin tästä. 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *