Uncategorized

Miten olen oppinut käsilläseisonnan?

Miten olen oppinut käsilläseisonnan-

kaksi konkreettista asiaa, jotka veivät käsilläseisontaani eteenpäin!

Oma käsilläseisontamatkani on alkanut tankotanssin myötä, siellä vietettiin paljon aikaa pää alaspäin, ja oman salin myötä pääsin vapaasti treenaamaa ensimmäistä kertaa. Tällöin käsilläseisontaa tuli harjoiteltua omatoimisesti, ja ensimmäinen innostus lajiin syttyi. Harjoittelin taitoa erilaisten videoiden avulla, ja potkin jalkoja kattoa kohden osana tankotreenejä. Ajattelin, että se kehittää ihan hyvin taitoa, kunhan sitä tekee vaan säännöllisesti ja innokkaasti.

Huomasin sattumalta paikallisen sirkuskoulun käsilläseisontatunnit, ja ilmoittauduin mukaan. Innostuin taidosta valtavasti, kun taito tuntui menevät nopeasti eteenpäin, ja sekunteja alkoi löytymään ammattilaisen opissa. Nopea edistyminen johtui osaksi myös siitä, että treenasin muutenkin hyvin tavoitteellisesti tankotanssia ja olin juuri lopettanut taitoluistelun (jossa kilpailin pienestä asti). Tähän auttoi myös se, että tunneilla teetettiin minulle aivan uusia harjoitteita, ja neuvottiin tekniikkaa ensimmäistä kertaa.

Tämä oli siis yksi isoin asia omassa oppimisessa, en usko että olisin kovin pitkään ollut innoissaan taidon opettelusta, jos olisin jatkanut vaan treenaamista ilman ammattilaisen apua.

Toinen asia joka auttoi omassa kehityksessä, oli se että aloin opettaa taitoa. Kuulostaa vähän hassulta, mutta samaan aikaan kun aloin opettaa käsilläseisontaa, kahmin kaksin käsin tietoa aiheesta ja vein sitä käytäntöön. Kävin verkkovalmennuksia ja muiden opeissa oppimassa tekniikkaa ja saamassa palautetta. Innostuin siis asiasta valtavasti, ja nähtyäni miten sain opetettua taitoa eteenpäin, halusin aina vaan kehittyä itsekin lisää ja saada lisää tietoa. Opin miten taitoa kannattaa opettaa, ja miten siinä päästään noepasti eteenpäin, ilman sellaista pohjaa joka itselläni oli. Se ruokki valtavasti omaa treenimäärää ja asiaan perehtymistä.

Kaksi asiaa jotka auttoivat minua, oli ammattilaisen apu ja valtava into taidon oppimiseen.

Olen vienyt omaa osaamistani verkkoon, jotta tieto minkä olisin itse tarvinnut, olisi helposti saatavilla. Tiedän, miten paljon alkuinnostus vie mukanaan, ja mikä palo oppimiseen syntyy. Haluan, että jokainen voi oppia käsilläseisonnan taidon, ja siihen tarvittava tieto ja tuki on saatavilla yhdessä paketissa selkeästi, nätisti ja innostavasti. Ja mikä tärkeintä, haluan että pystyn antamaan palautetta ja näkemyksiä valmennettavien käsilläseisonta asennoista.

Miten sun matka käsien päällä on alkanut, ja missä nyt mennään? Mitkä sun tavoitteet on?

Nita <3

Jos kaipaat jeesiä taidon oppimiseen, hyppää Kässärit Haltuun haasteeseen mukaan! Lue lisää tästä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *